27 Mart 2016 Pazar

Paykasa Kart Bayileri

Gelişen teknoloji ile beraber, alış verişlerde yapılan ödeme biçimlerinde de farklı seçenekler gündeme gelmeye başlamıştır. Genel olarak nakit para, kredi cardı veya banka cardı kullanan bireyler, her geçen gün bu alışkanlıklarından vazgeçmeye başlamış ve alternatif ödeme araçları için arayışlara girişmişlerdir.

Nakit taşımak istemeyen veya bankaların vermiş olduğu kredi cardlarını herhangi bir neden ile kullanmak istemeyen bireyler için, kurtarıcı olarak piyasaya sürülen paykasa card, klasik ödeme anlayışını geride bırakmıştır. Paykasa card her şeyden önce, tek kullanımlık bir hesap olarak görülmelidir. Bu yeni nesil ödeme aracında kredi cardı bilgileri veya nakit para gibi bir sistem yer almamakta olup, bütün prosedürler paykasa card satış noktaları tarafından verilen pin kodları ile gerçekleşmektedir. Çoğu kesim tarafından pin kodu olarak bilinen ve herhangi rakamsal dşayetlerden oluşan anahtar, şifre olarak isimlendirilmektedir.

Kartın çalışma mantığında, açılan hesaba daha önceden yükleme yapılmakta ve alış verişte tek seferde daha önceden yapılan bu yükleme miktarı satıcıya veya hizmet servera ödenmektedir. Ödeme aşamasında ise, paykasa card satış noktaları tarafından verilen dijital kimlik kullanılmaktadır.

Paskasa Nereden Alınır?

Paykasa card satış noktaları olarak ifade edilen yerler, paykasa card hesabı açmaya yetkilendirilmiş ve bayi olarak isimlendirilen gerçek veya tüzel kişiliklerdir. Bilindiği üzere paykasa card, İngiltere kökenli bir ödeme gereci olup, bayi sıfatında bulunan kişi veya kuruluşların, bu ülke üzerinden resmi olarak yetkilendirilmiş olması gereklidir. Her hangi bir işletmeden veya şahıstan paykasa card satın alma prosedürü gerçekleştirmeden önce, yetki aldığına dahil lisansın sorgulanması gereklidir. Bahse konu yetki belgesi görüldükten sonra, güven içerisinde card alımı gerçekleştirilebilir. Bayilerden ucuz paykasa card alınır iken, dikkat edilecek diğer bir önemli nokta ise, şahsi bilgilerin korunması yerine getirilip getirilmediğidir. Alım prosedürlerinde yalnızca bayiler ve cardı satın alanlar bilgi paylaşımında bulunmalıdır.

Bayimiz olan http://www.paykasakartsatinal.gen.tr/ giderek güvenli bir şekilde paykasa satın alabilirsiniz kalan paykasalarınızda paykasa bozdurma işlemi yaparak bozdurabilirsiniz.